ALIEN

 

Alien – Den åttonde passageraren ( 1979 ) Regissör Ridley Scott

 

Själva filmen har en känsla som ryser genom hela kroppen. En känsla som ger dig kalla kårar och gåshud. Tänk dig att du är ute mitt i rymden så får du en signal som du inte vet nånting om. Just den känslan är både spännande och ryslig. För man vet aldrig vad man kommer att stöta på liksom. Det som jag älskar med den här filmen. För att den har sån obehaglig och skrämmande känsla. Sen tycker jag att Ripley är sån cool karaktär för hon spelar så himla bra. Hon visar inga tecken på att vara rädd.

Betyg: 5/5

 

Aliens – Återkomsten ( 1986 ) Regissör James Cameron

 

Återigen ser vi Sigourney Weaver i rollen som Ellen Ripley. Andra delen tycker jag håller samma klass som första filmen. Fast här får vi möta en liten flicka vid namn Newt. Som är den ända överlevande. Alltså jag bara älskar Ellen Ripley när hon skjuter och dödar rymd monstren.

Betyg: 5/5

 

Alien 3 ( 1992 ) Regissör David Fincher

 

I tredje delen så är Ripley på ett fängelse och kämpar emot dom söta monstren igen. Tycker även att denna film är väldigt bra också. Action, spänning och skräck i full klass i sig.

Betyg: 5/5

 

Alien Återuppstår ( 1997 ) Regissör Jean – Pierre Jeunet

 

I slutet av den tredje filmen så tog Ripley livet av sig. Så i fjärde delen så har några forskare klonat Ellen Ripley. Den här filmen är den sämsta i hela serien tycker jag. Finns inte så mycket mer att till lägga.

Betyg: 1/5

 

Av Magnus

A L I E N

”I rymden kan ingen höra dig skrika”

 

För några veckor sen hade jag skräckfilms marathon & såg alla Alien filmerna. Lägenheten var ner släkt med tända värmeljus. Så att man får den perfekta skräckfilms känslan när man kollar på skräckfilm.