batmanvssuperman

Batman vs Superman Dawn of Justice

Denna gång portträteras av Batman av Ben Affleck. Superman spelas återigen av Henry Cavill.

Regisören till den senaste filmen Batman vs Superman Dawn of Justice är känd för bland annat ”300 ” (2007) och ”Dawn of The Dead ”(2004). Det här är den andra filmen i DC-comics nya serie superhjälte-filmer där Justice League (2017) blir nästa på tur.

 

Filmen tar sin början i slutet av Man of Steel (2013) där Superman slås mot sin ärkefiende general Zod och orsakar en enorm förödelse. I detta kaos finner sig Bruce Wayne maktlös och illsken då han inte kan göra något annat än att se på när tornet Wayne Enterprices och hans anställda och vänner blir dödade.

 

Denna händelsen gör Batman väldigt bitter och förbannad. Batman är hamnar ständigt i ett dilemma och han ifrågasätter nu Supermans roll som superhjälte och hans position i samhället. Är Superman en Gud? Är han en utomjording, Varför behövs han? Tänk om Superman plötsligt skulle gå berserk och vilja förstöra allt som är synligt skulle det då betydda domedagen för hela jordens befolkning? Detta stör Batman, att folk har en sådan tillit till en främling som i princip en levande Gud fast utan någon förhållning till människans samhälle.

 

 

En film som är över 2 timmar lång måste uppfylla vissa krav för att inte anses som seg och långtråkig. Musiken och ljudet är en viktig faktor som faktiskt den här filmen uppfyllde, mäktig och en aning rysande upplevelse som fick tittaren att känna sig som en del av filmen. Filmsekvenserna är även inget som gör en besviken då Snyder vet hur man fångar den känslan av rå-action. Om man har sett DC-comics teknade eller läst serien kan den här filmen bli mer intressant då det sägs att flera av filmens moment sker även i den teknade serien. I stort sätt anser jag som har nyligen sett filmen i 3D att det uppfyller de krav för att en typisk superhjälte film.

 

 

 

Välgjorda action scener, bra val av musik.

+

 

 

_

 

Zak Snyder's tolkning av Batman är inte den Batman som jag känner till därför anser jag att Christofer Nolans tolkning som en mer klarare.

Av Jaro