godofwar

God of War 1 & 2

 

God of War 1

God of War är ett actionspel spelet är baserat på den grekiska mytologin. Spelaren tar rollen som Kratos (det grekiska ordet för makt) en skräckinjagande krigare från Sparta. Själva storyn i spelet är väldigt bra och grafiken är bra gjord också.

 

Man lär sig väldigt mycket om den grekiska mytologin om alla olika gudar osv. Musiken i spelet är så inlevande och grym. Alla vapen som man har i spelet är så häftiga och grymma. Jag älskar verkligen Kratos han är så grym och häftig. God of War är ett spel som man älskar från början till slut. Ett riktigt bra actionspel måste jag säga.

 

 

God of War II är uppföljaren till God of War. Här ser vi återigen den skräckinjagade krigaren Kratos från Sparta. Andra spelet i serien är precis lika bra som första spelet tycker jag. Handlingen är bra och även grafiken är snyggt gjord. Den grekiska mytologin i spelet är så himla lärorik och bra.

 

Själva spelet är så himla grymt och bra också inte för att säga om musiken som är i spelet som är så cool och dramatiskt liksom. Om du inte har spelat God of War så ta chansen och spela dom spelen dom är värda att spela kan jag säga.

 

 

Av Patrik & Magnus

God of War 3

 

Jag spelade detta spel år 2010 då det kom ut till mitt Playstation 3. Det är ett äventyrsspel/ hack and slasher spel är ett annat namn av genren (mala ner massvis av fiender). Man spelar som den forna krigsguden Kratos i ett mytologiskt Grekland av forna tid.

 

Kratos är full av ilska och hämnd, och det går aldrig en lugn sekund utan att spelaren får känna av hans vrede gå ut över horder av fiender. Ofta kommer spelaren i hastiga trycka på rätt knappar moment i spelet även kallat Quick time events i spelformenstermer. Fienden blir då avrättad i diverse vidriga kombinationer. Knivskarp grafik att vila ögonen på, men man får absolut inte glömma dem enormt stora och häftiga bossar man möter.

 

Att beskåda dem är ett sant nöje, fast att avrätta dem ju brutalare desto bättre (spelet är brutalt ja) är lycka i dess rena form. Det som imponerar med spelet är dess enorma sköna stämning, musik en som fungerar som stege för hur det är att vara en krigsgud.

 

Kontrollen är smidig och att vara Kratos är ett sant nöje som man sent glömmer. Spelet var snyggt då det kom, men nu har det kommit ut en snyggare version av detta spel till PS4. Jag lär köpa det även fast jag spelat det redan. Då en uppföljare är på gång ( till Playstation 4). Det skadar väl inte att värma upp inför ett garanterat nytt mästerverk. Nu har det kommit fram till att betygsätta detta mäterverk, mitt betyg är 10 av 10!!!