jurassicparklostworld

Innan vi avlutar jag har några saker att säga. Det första är en gammal spelautomat från SEGA från Konami i Japan år -97. Jag och min pappa har spela det många gånger men klarar inte hela banan men jag älskade det.

 

Jag tror, det var nog allt jag vill berätta om. Nästa gång ska jag försätta tredje filmen: Jurassic Park 3.

The Lost World: Jurassic Park

 

Filmen tog premiär i Sverige år 1997, datum hittar jag inte. USA kom den 23 maj 1997. Filmen regisserade av Steven Spielberg, samma person sen förra filmen för fyra år sen, -93.Steven fick idén från några artikeln i Michael Crichtons bok, ”Urtidsparken.” Nu utspelar filmen, Isla Sorna, inte Isla Nublar. Det ligger i en ögrupp som heter ”De fem dödsfall” Isla Sorna ligger 14 mil om Isla Nublar och 330 kilometer om fastlandet Costa Rica.

 

Isla Sorna är plats B. där man forskar och föder upp dinosaurer. Sen lastar de till plats A i Isla Nublar. Där var bara för turister.

Den 5 september år 1996 reste filmteamet iväg för det var allt klart. I den här filmen utspelar som förra filmen, Kauai i Hawaii, dem filmade också olika ställen i: Kalifornien, New Zealand och Universal Studios i Hollywood.

 

En scen av Kauai var: Intro som visar vad ön heter och hur långt är det från Isla Nublar. Vilken riktning siktar kameran på ön, vet jag inte? Det finns en annan scen när en liten fraktbåt som fraktar, trailer och bilar till ön. Platsen heter Na Pali Coast, nordväst om Kauai. Den delen är omgiven av massa berg och klippor. Fler scener vet jag inte riktig. Jag har inte forskat så mycket om den här filmen, mest första filmen. Jag tror att trailer och bilar utspelar på Kauai.

 

På Prairie Creek Redwoods State Park i Humboldt County i nordväst om Kalifornien utspelar i en scen med Stegosaurus. Där Dr. Sarah Harding fotade på en stegosaurus unge men skrämde flocken när hennes kamera tog slut. Flocken attackerar henne men hon hade tur och kom undan.

 

Itspelning på Fiordland National park i New Zealand vet jag ingenting om. En scen på Universal Studios i Hollywood om en trailer som håller på att åka ner i ravinen för två Tyrannosaurus Rex knuffar. I scenen hänger en del av trailer vid ett högt hus vid studion. Det fanns inte bara en scen. Det fanns fler: första är trailer, andra är där det smäller och blixtar och mer vet jag inte.

 

Min favorit scen är lite olika scener som: intro, trailer, ravinen, vandring och sluten. Jag har kvar VSH kassett på landet, DVD har jag hemma.

 

Av Mattias