Spelreflektion

08-55557704

TV-spelsvärlden förvränger barnens syn på verkligheten

Det finns ett flertal utgivna tv-spels titlar som har både hedrat och förnedrat kvinnliga spelkaraktärer. I tv-spelsvärlden framhäver gärna stora spelföretag mannen i fokus. Det skall vara en sorts action med en hel del våld, blod, sex och ”machoknutte” för att uppnå ett bra actionspel. Finns det spel som kan både vara ”nyttiga” och ”lärorika” trots att de kan innehålla våld och mycket action?

 

Ja! Precis så skall det vara, männen står för all action i spelen och kvinnan står för blottning, stora bröst och den lättklädda biten.

 

En bra speltitel får ofta sin förtjänta 18-årsgräns på grund av allt våld, sex som spelföretagen är tvingade att placera in i deras titlar för att öka försäljningen bland tv-spel. Som barn är det svårt att avgöra vad som man ska spela när många av tv-spel idag har mycket vuxet innehåll som inte bör visas för barn.Vilken bild får dessa barn av tv-spel, hur kan man välja ”rätt” speltitlar utan att förvränga ungas verklighetsuppfattning.

 

Frågan är Vilket spel ska Ni som förälder undvika och Vilket är något som faktiskt kan öka en viss kompetens samt omvärldsuppfattning som kan vara lika underhållande som ett 18-årsspel dock utan det sexistiska, hatiska samt våldsamma innehållet.

 

 

Av Jaro