stand by me

Stand By Me

 

Stand By Me handlar om fyra grabbar Gordie, Chris, Teddy och Vern. En dag får dom reda på att det finns ett lik i skogen. En pojke i deras ålder som har blivit påkörd av ett tåg. Så vännerna bestämmer sig för att ge sig ut på jakten för att hitta liket. När det når sitt mål så väntar en obehaglig överraskning.

 

Första gången jag såg Stand By Me tror jag var 11 eller 12 år gammal. Man får minnen tillbaka när man själv gav sig ut på äventyr med polarna i skogen. Själva känslan att ge sig ut på äventyr med sina bästa polare är helt awesome.

 

Stand By Me är en film som bygger på vänskap. Älskar denna film väldigt mycket, man kan se den flera gånger om. Och tänka tillbaka när man själv var i den åldern. Och gjorde äventyr med sina bästa polare.

 

Några scener jag tycker om...

Första scenen när grabbarna står vid tågrälsen och ska gå över. Är väldigt roligt eftersom Vern kryper sakta fram sen när tåget kommer. Då blir det panik och dom börjar springa liksom.

 

Finns en annan scen också men den är lite äcklig. Det är när dom sitter vid lägerelden och Gordie berättar en historia. Om en paj äta tävling i historien finns det en pojke som är ganska stor av sig. Själva tävlingen slutar med att alla deltagarna börjar spy på varandra.

 

Den tredje scenen är när dom kommer fram till ett träsk som dom ska gå över. I vattnet finns det blodiglar som suger sig fast på deras kroppar.

 

 

Har du inte sett denna klassiker tidigare så ta och se den på en gång!

 

Av Magnus