starfox

Speltips och historia: Star Fox (1993-2016)

 

År 1993 i en SNES ”Super Nintendo Entertainment System” fanns ett TV-spel som heter, Star Fox. I Europa heter det Starwing. Spelen skapade i Japan, av Ishiguro Miyamoto. Han som skapade massa världsberömd spel som tillexempel Super Mario. Spelvärlden var mycket fyrtaktig och trekantig, inte så mycket stad eller byggnad men den var väldig populär spel. Det säger min vän Jesper. Den hade bra musik, tyckte han. På YouTube finns hundra komplett musikspel Star Fox 1993 soundtrack och hundra komplett spel från början och slutet Star Fox 1993. I Super Mario Maker finns samma röst och ljud från karaktärer, utom Arwing. Ljudet är från Star Fox Zero.

 

Två år senare, år 1995 kom Star Fox 2 och den var lite bättre grafik av karaktärer röst och ljud men Arwing och spelvärlden var likadant, utom bakgrunden var lite förbättrat. Nu har vi fått två nya tjejer karaktärer, Miyu och Fay. Nu kunde Arwing flyga och gå. Det har också kommit fyra nya fiender Star Wolf: Wolf O´Donnell, Pigma Denger, Leon Powlski och Andrew Oikonny. Varför finns tjej karaktär? Jo, det ska bli rättvist att inte bara killar spelar. Tjejerna ska spela också.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Två år senare, år 1997 kom Star Fox 64 i Nintendo 64. I Europa heter det Lylat Wars. Grafiken har blivit bättre men inte lika bra som idag. Nu kunde alla karaktärerna prata och fler nya karaktär, alla utom en som nästa ingen kände till, Foxs pappa, James McCloud. Han är nästa lik, lite orange och bär solglasögon. Jag inte så mycket, lagom. Jag har surfat på massa bilder. Han har funnit i första spelen men ingen av själva karaktären och namnen. Bara far när Star Foxs General Pepper berättade för Fox vid svartahålen där James försvann och kom aldrig tillbaka. I Star Fox 64 dog James i planeter Venom. Det är inte uppföljare. Det är en helt ny historia.

 

År 2002 kom Star Fox Adventures i Nintendo Gamecube. Det är uppföljare. Det är första 3D grafik värld, karaktärer och nya kläder. Den var lite bättre och jag tycker Fox McCloud är väldig stilig men inte nog med det som förvånad mig. Nu kunde karaktären, gå, hoppa och klättra. Helt ny planet, Dinosaur planet med dinosaurer. Inte nog med det. Där möter Fox hans första kärlek, Krystal. I detta finns inte Andross. Bara en ande och hans son Andrew Okonny är efterföljare. Fox och hans gäng fortsätter att stoppa att ondskor som försöker ta över hela Lylat System och deras planet Corneria.

Tre år senare år 2005 kom Star Fox Assault i Nintendo Gamecube. Det är uppföljare. Grafiken har blivit bättre än förra. Den är precis som förra att karaktären kunde röra på sig. Krystal, är i gänget.

 

Ett år senare kom Star Fox Command i Nintendo DS. Det är uppföljare och sista historia. Historia tar nästa aldrig slut för den har flera kapitel för olika berättelser. Från ett till nio. Nu kunde man flyga olika karaktärerna både goda och onda. Största ondskan är en stor sjödjur som heter The Anglar Emperor. Vad han kallas i Sverige vet jag inte. Peppy Hare blev nya General efter Pepper. På slutet av kapitel nio var allting slut på krig. Allt blev fred och Star Fox Team bildar en stor familj. Fox och Krystal föddes en son Marcus. De andra vet jag inte så mycket. En sak som jag tyckte att den liknar nästa, Star Fox 2.

Fem år senare år 2011 senare kom Star Fox 64 3D i Nintendo 3DS. Det är inte uppförjade, utom åkerskapad från Nintendo 64 men bättre grafik och samma historia. Samma sak var Super Mario 64 till Super Mario 64 DS.

 

Idag 2016 kom Star Fox Zero i Wii U. Det är bästa grafik än någonannan och det är samma återskapad från Star Fox 64 men mycket ändring på historia och nya design på karaktärerna. Inte nog med det. På högersida om huvud låg konstgjord gladögon som kan låsa på fiende luftskepp. Som flygvapens hjälm.

Detta var allt! Det var inte lätt men jag klarade det. Om du vill veta hela spelen från början och slut finns på YouTube. Med dem får jag massa nya saker som jag visste inte. De var väldig mycket intresserant.

 

Jag har inte alla spel. Bara: Star Fox 64, Nintendo DS, Star Fox 64 3D och Star Fox Zero. Jag har också en enda leksak av Fox McCloud som jag hittade i en leksakaffär i Dublin, Irland.

 

Av Mattias