Terminator 2

TERMINATOR 2

 

Filmen var den dyraste någonsin då den kom ut, och dess specialeffekter var banbrytande på sin tid. Dem flesta minns väl hiss scenen då T1000 får sitt huvud bortskjutet, som magiskt flyter ihop igen. Filmens antihjälte är spelad av Arnold Schwarzenegger, som spelar en robot från framtiden. Han åker tillbaka i tiden för att rädda jorden från domedagen. Han är En modell T800. Levande utanpå, men med metall skelett under.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Han bor hos sina styvföräldrar som han hatar. ”Familjen” har en schäfer hund som heter Max, och just detta namn får en tydlig roll i filmen senare.

 

Terminator 2 är enligt mig världens bästa film, alla kategorier. Den har allt, action,drama,komedi,science fiction mm. Helt klart Arnold Schwarzeneggers bästa film någonsin, och rollen han för alltid blivit ihågkommen ifrån.

 

Arnold var en 7 ggr vinnare av bodybuilding tävlingen MR Olympia, innan han började sin filmkarriär. Så att då spela en ultra cool, sten kall robot med stora muskler, var självklart ett måste. Hans hårda ansikte och stela ansiktes mimik, var perfekt för honom i sin rollfigur . Till och med ressigören James Cameron sa att om dem inte hade haft Arnold så hade dem behövt bygga en.

 

Som liten köpte jag denna film på vhs och har sen dess nog sett om den över 100 ggr lätt. En klassiker som är odödlig.

 

Musiken, stämningen, dialogen och charmen denna film äger är ofattbar.

 

Denna film kom ut 1991, och på senare år har det kommit flertal terminator filmer. Ingen har kommit i närheten av T2 tyvärr. Klart det är kul att se terminator, även om det är sämre uppföljare. Men man hamnar alltid tillbaka till denna klassiker till film i slutändan.

 

Dem är egentligen inte robotar, utan avancerade cyberorganismer.

 

Slutligen, som Arnold Schwarzenegger alltid säger, I`ll be back!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hans uppdrag är att skydda John Connor från att bli utrotad av en annan robot, en mer avancerad robot, en T1000. Denne kan bli till vilken person som helst som den kommer i kontakt med. Även använda sin flytande metall till att bli till knivar och vassa föremål. Är i princip odödlig också.

 

John Connor är bara 10 år då T800 anländer ( Arnolds karaktär), och har bara hört om terminators via sin mamma under sin uppväxt. Mamman heter Sara Connor, och sitter inspärrad på ett mentalsjukhus. Detta för ingen tror på hennes berättelse om jordens undergång, terminators och hennes son som ledare i en kall framtid. Hon försöker få folk att förstå Johns roll som den enda som kan rädda jorden från undergång. Men ingen tror henne.

John är en ung buse som omkring på en trimmad moppe och är duktig på att hacka till sig olagliga pengar i automater. Ovetande om sin viktiga roll i världen.

 

Av Patrik