medeltid

Medeltidsmuseet

 

Tempelpyramiden åkte till hjärtat av Stockholm, Gamla Stan, för att besöka medeltidsmuseet.

 

Ett reportage av Caroline och Mattias.

 

Caroline berättar...

I Torsdags åkte Redaktionen till Medeltids Museet. Vi tog tåget

ifrån Roslags Näsby till

Universitetet och där ifrån tog vi tunnelbanan till Gamla Stan. Vi gick därifrån till Medeltids museet.

 

Det var väldigt intressant att gå runt och titta hur Stockholm var en gång i tiden. Vi tog en hel del kort där. Vi såg t.ex. Stockholms gamla stadsmur och en gammal vikingabåt.

 

 

Mattias berättar...

Under Norrbro via Gamla Stan i Stockholm ligger ett museum som heter Medeltidsmuseet. Där inne finns en gammal mur som är del av gamla Stockholm ifrån 1200-talet på medeltiden.

 

Utflykten på museum var: Mattias och Carro med en personal Jesper. Vi tog tåget från Täby till Universitet. Där tog vi tunnelbana till Gamla Stan och därifrån gick vi igenom mot Norrbro.

Där under jorden gick vi en tunnel av äkta sten. En dit framåt kom vi fram en kopia av äkta medeltidstad. Vi hittar även ett äkta skepp men tyvärr var den inte hel, den var så trasig med tiden.

 

Mattas tog massa foto hela museet medan Carro och Jesper tittar runt. Jag älskar medeltid staden för jag är enorm intresserad i historia. Jag guide lite här och var för Carro och Jesper. Jag har varit där sen sist.

Vi tittar även en äkta rutning, vapen, hur de byggde, muren och mycket annat som fanns där. Jesper var allt förvånad hur allt såg annorlunda ut för i tiden. Jag tyckte det var spännande. Det var länge sen jag var där.