foppa

Peter Forsberg

 

Peter Mattias ”Foppa” Forsberg född 20 juli 1973 i Domsjö i Örnsköldsvik. Är en svensk före detta professionell ishockeyspelare. Han räknas som den bästa svenska ishockeyspelaren genom tiderna. Han framstår även som världens bästa NHL spelare genom tiderna också. Forsberg har vunnit två OS-guld ( 1994 och 2006 ) två VM-guld ( 1992 och 1998 ) samt två Stanley Cup ( 1996 och 2001 ).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det finns många härliga minnen som man kommer ihåg från denna mästare. Om jag ska välja nåt bra minne ifrån Foppa. Så är det den avgörande straffen i Lillehammer 94. Som Foppa lägger straffen så himla iskallt emellan benen på målvakten. Och Tre kronor vinner OS-guld.

 

Jag gillar Peter Forsberg pga hans skickliga spelstil, dragningar och mål. Finns ingen annan hockeyspelare som kan matcha hans sätt att föra pucken på isen eller hans spelstil liksom. Finns bara en kung inom svenskt ishockey som kan finta bort andra spelare och göra snygga mål. När jag var liten så samlade jag på hockeybilder. Och jag har faktiskt en gammal hockeybild på Forsberg där han spelade i Modo.

 

I mitt gamla pojkrum så hade jag väggarna fulla med affischer på Peter Forsberg. För han var min stora idol på den tiden då han var som bäst. Att se en hockeymatch med Foppa det går nästan inte att förklara alltså. Det är så himla magiskt och häftigt att bara se honom ha kontroll över pucken. När han gör sina dragningar och fintar bort spelarna på isen man får gåshud kan jag lova. Foppa kommer alltid att vara nummer ett i världen. En legend som alltid kommer att finnas i våra hjärtan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Av Magnus